Tüm zeytinyağlarımızın asit oranı %0,2’nin altındadır. Hepsi aynı kalitede üretilmiştir. Kusursuzdur. Dünya Standartlarına uygun olarak meyvemsilik, acılık ve yakıcılık dengeli özelliklerine sahiptir.
KULLANIM ÖNERİLERİ
Çiğ olarak salata , meze ve her türlü yemekte kullanabilirsiniz.
İçebilirsiniz (günlük/sabah max.bir tatlı kaşığı tavsiyemizdir.Belli periyodlarda , kür gibi içilebilir.)
Sıcak yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Doğru ısı ayarında ve doğru pişirme gereci ile kullanıldığında zeytinyağı 220 ısı derecesine kadar çıkar ve yanmaz.
Sıcak yemeklerde HERMUS’un hem muhteşem koku ve tadını daha yüksek hissetmek hem de besin değerlerinden daha fazla faydalanmak için; başlangıçta daha az kullanabilir, pişmesine yakın ve piştikten sonra ilave edebilirsiniz.
Unutmayın ; Akdeniz ülkelerinde kızartmalar bile zeytinyağı ile yapılır.
Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinin Trabzon bölümünde hamsiyi zeytinyağında pişirme tarifini bulabilirsiniz. http://www.farukyar.com/evliya-celebinin-hamsileri/