%100 Saf Zeytinyağı.

  • Salatanın üzerine gezdirin veya salata sosuna karıştırın.
  • Et, balık, kümes hayvanları ve sebzeler için marine veya soslarda kullanın. Zeytinyağı, marine edilen yiyeceğin ilk birkaç katmanına güzel bir şekilde nüfuz eder.
  • Lezzet patlaması için pişirmenin sonunda ekleyin.
  • Pişmiş makarna veya sebzelerin üzerine gezdirin.
  • Ekmek için sağlıklı bir daldırma olarak tereyağı veya margarin yerine kullanın.Ekşi mayalı ekmekle şahane bir lezzet şöleni yaşarsınız
  • Meze ve garnitürlerin içine biraz zeytinyağı dökün, yağ ortada birikecek ve çok çekici görünecektir.
  • Patates püresinde veya fırınlanmış patateslerde tereyağ yerine patateslerinizi zeytinyağı ile güzelleştirin
  • En sevdiğiniz otlara ekleyin. Roka, semiz otu , deniz börülcesi,şevketli bostan, zahter ve daha niceleri
  • Soslarınızda zeytinyağı kullanın
  • Etin lezzetini suyunu kaybetmemek ve gevrek bir dış görünüm oluşturmak için ızgara yapmadan veya kavurmadan önce etlerin üzerine zeytinyağı gezdirin..
  • Yumurtalara ekleyin ve tost üzerine gezdirin.
  • Evinizde yaptığınız soslarda, sosu bir kavanoza koyduktan sonra sosu üzerine ince bir tabaka ince zeytinyağı ekleyin, böylece hem rengini hem kıvamını koruyacak, lezzetini de arttıracaktır.
  • Zeytinyağının ağır olduğu endişesi ile çoğu insan yemek pişirirken zeytinyağı kullanmayı düşünmez, ancak bu aslında beslenmenize daha fazla tekli doymamış yağ ve polifenolik bileşikler almanın harika bir yoludur. Özellikle tuzlu ekmekler ve kekler, kurabiyeler ve diğer tatlılar gibi tatlıları pişirmek için yüksek kaliteli zeytinyağı türünü seçin. Doğru üretilmiş, kusur içermeye zeytinyağları hem lezzet hem de ısı yönünden her türlü sıcak gıda pişirmeye uygundur.
  • Tereyağı yerine zeytinyağı kullanmak, unlu mamullerinizdeki yağ – özellikle doymuş yağ – miktarını önemli ölçüde azaltır. Ve tabii ki zeytinyağı, tereyağının kolesterolünü içermez. Ayrıca daha az yağ kullanacaksınız – çeyrek fincan tereyağı yerine üç yemek kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.
  • Zeytinyağı, yediğiniz hemen hemen her şeyin lezzetini artırabilir.
  • Artık masanıza nasıl geldiğini de üretim videolarımızdan gördüğünüze göre, bundan en iyi şekilde nasıl yararlanacağınızı da bileceksiniz..
  • Bebekli anne ve gebelere önerilir.
  • Aç veya tok karna alınabilir.
  • İçilebilir veya yemeklere katılarak kullanılabilir.
  • Boğaz yakıcılığı sebebiyle 6 aydan küçük bebeklere kullanılmaması gerekmektedir.
  • Uzmanlar tarafından, 6 aydan büyük bebeklerin çorbalarına/yemeklerine bir küçük tatlı kaşığı kadar zeytinyağı katılması tavsiye edilmektedir.