Bize Ulaşın +90 530 760 6388

Hermus Arbequina

Hermus Arbequina
25/10/17

Arbequina bodur zeytini adını ilk yoğun dikiminin yapıldığı İspanya’nın “Arbeca” bölgesinden alır. İspanya tarafından uzun yıllardır varyete araştırma ve geliştirmeleri yapılmaktadır. Yeni sık dikim (high densitive) ve çok sık dikim (super high densitive) tekniklerinin referansı olan yarı bodur, yağlık bir türdür.


Erken meyve üretir, yağ verimi ve yağ içeriği yüksektir, kalitesi mükemmeldir, meyvemsi aromalı ve yakıcıdır. Badem, yeşil muz, domates, elma, enginar, yaprak ve çimen aromalarını içerir.


Zeytinyağı ve zeytincilik konusunda dünyadaki 3 üstattan biri olan Paul Vossen’in Hermus Arbequina için tadım paneli değerlendirmesi aşağıdaki gibidir.