fbpx

Zeytinyağı Kullanım Önerileri

Salatanın üzerine gezdirin veya salata sosuna karıştırın.

Et, balık, kümes hayvanları ve sebzeler için marine veya soslarda kullanın.

Lezzet patlaması için pişirmenin sonunda ekleyin.

Pişmiş makarna veya sebzelerin üzerine gezdirin.

Ekmek için sağlıklı bir daldırma olarak tereyağı veya margarin yerine kullanın. Ekşi mayalı ekmekle şahane bir lezzet şöleni yaşarsınız

Meze ve garnitürlerin içine biraz zeytinyağı dökün, yağ ortada birikecek ve çok çekici görünecektir.

Patates püresinde veya fırınlanmış patateslerde tereyağı yerine patateslerinizi zeytinyağı ile güzelleştirin

En sevdiğiniz otlara ekleyin. Roka, semiz otu , deniz börülcesi, şevketli bostan, zahter ve daha niceleri

Soslarınızda zeytinyağı kullanın

Etin lezzetini suyunu kaybetmemek ve gevrek bir dış görünüm oluşturmak için ızgara yapmadan veya kavurmadan önce etlerin üzerine zeytinyağı gezdirin..

Yumurtalara ekleyin ve tost üzerine gezdirin.

Evinizde yaptığınız soslarda, sosu bir kavanoza koyduktan sonra sosu üzerine ince bir tabaka ince zeytinyağı ekleyin, böylece hem rengini hem kıvamını koruyacak, lezzetini de arttıracaktır.

Zeytinyağının ağır olduğu endişesi ile çoğu insan yemek pişirirken zeytinyağı kullanmayı düşünmez. Doğru üretilmiş, kusur içermeye zeytinyağları hem lezzet hem de ısı yönünden her türlü sıcak gıda pişirmeye uygundur.

Tereyağı yerine zeytinyağı kullanmak, unlu mamullerinizdeki yağ – özellikle doymuş yağ – miktarını önemli ölçüde azaltır.

Bebekli anne ve gebelere önerilir.İçilebilir veya yemeklere katılarak kullanılabilir.

Boğaz yakıcılığı sebebiyle 6 aydan küçük bebeklere kullanılmaması gerekmektedir.

Uzmanlar tarafından, 6 aydan büyük bebeklerin çorbalarına/yemeklerine bir küçük tatlı kaşığı kadar zeytinyağı katılması tavsiye edilmektedir.