BAHÇELERİMİZ;
- “İYİ TARIM ” uygulamalarına uygun olarak yönetiliyor.
- Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakların korunduğu, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzını sağlıyor, bahçelerimizde en sağlıklı zeytinleri yetiştiriyoruz.
HASAT
- Gözümüz gibi baktığımız ağaçlarımızdan elle yapılıyor.
- Zeytinleri toprağa değmeden ve zarar görmeden topluyoruz.
- En erken hasat zamanı olan Eylül ortasında başlıyor, en yeşil, en kusursuz zeytinleri topluyoruz
SIKIM
- Hasata başlamadan önce sıkım tesisinde çok detaylı temizlik ve hijyen çalışması yapıyoruz.
- Teknik servis ile beraber, tüm makinaları tek tek parçalarına ayırıyor,vidalarına kadar temizleyip, tekrar monte edip ilk sıkıma hazırlanıyoruz.
- Ayrıca her sıkım günü makinaları genel temizliğe tabi tutuyoruz.
SOĞUK SIKIM YÖNTEMİ KULLANIYORUZ
- Yemyeşil, en taze zeytinlerimizi toplandığı anda, güneşle temas ettirmeden ve sıcağa maruz bırakmadan bir kaç saat içerisinde sıkım tesisimize ulaştırıyoruz
- Soğuk Sıkım yöntemi kaliteli zeytinyağının vazgeçilmezidir. Bu ifade zeytin hamurun sıcaklığının 27 derece ve düşük olması ile edilen zeytinyağları için kullanılan bir ifadedir.Peki Neden Soğuk Sıkım Yapıyoruz ?27 derecenin üzerinde sıcaklığın olması zeytinyağının besin değerlerini azalmasına yol açar.Zeytinyağına tat ve karakter kazandıran tüm antioksidanları ve polifenolleri buharlaştırır.
Bu sebeple “kusursuz” ve kaliteli zeytinyağı üretiminde SOĞUK SIKIM şarttır.
- Sıkım sonrası yağın hava ve güneş ile temasını engelliyor ve şişeleyerek saklıyoruz.
- Ürünlerimizi, Manisa Köprübaşı’ndaki kendi ortam kontrollü depomuzda muhafaza eder ve müşterilerimize de buradan ulaştırırız