Açıklama
HERMUS ve Picual Türkiye’de bir İLK olarak satışta!
Hasat Tarihi : Erken Hasat Eylül 2023
Zeytin : Picual
Arazi: Manisa /Köprübaşı
Hasat tipi: Elle
Asit Oranı: 0,2’den düşük
Sıkım: Soğuk sıkım
Filtre Durumu: Tüm ürünlerimiz filtre edilmiştir
Ambalaj Tipi: Cam şişe (Ödüllü tasarım şişe)
Ambalaj Miktarı: 500 ml
Tüketim: İçilebilir, sıcak& soğuk yemeklerde, salatalarda kullanılabilir
Profili ve tadım notları :
Picual “ispanyol kökenli bir zeytin çeşididir.Picual zeytinleri, günümüzde zeytinyağı üretimi için en yaygın olarak yetiştirilen zeytindir.Picual ağaçlarının dünyadaki tüm zeytinyağı üretiminin %25’ini oluşturduğu tahmin edilmektedir.Picual çeşidinin önemli bir özelliği yüksek oksidasyon stabilitesidir. Bu, bu çeşidin kimyasal ve organoleptik özelliklerini diğer çeşitlere göre daha uzun süre koruduğu anlamına gelir.Yani daha geç yaşlanır.*
Yoğun meyveli, otsu ve bitkisel notalarla karakterize olup, burunda taze kesilmiş taze ot, çimen, incir enginar, ve domates aromalarını algılayabilmektedir.
Zeytinin meyve suyu halidir.
Negatif kusurlar barındırmaz.
Bakınız https://www.oliveoilsource.com/page/olive-oil-tasting-terms”
Türkiye’deki en kaliteli, lezzetli zeytinyağlarını deneyimleme ayrıcalığını HERMUS ile yaşayın
*Zeytinyağı aynı bitki gibi, ağaç gibi, bizler gibi yaşayan bir üründür. Sıkıldığı andan itibaren bir yaşam sürdürmeye başlar ve oksidasyon kaçınılmaz bir süreçtir. Oksidasyon maddenin oksijenin etkisiyle bozulması demektir. Zeytinyağınızın yaşamını ne kadar uzun ve sağlıkla sürdüreceği Peroksit dediğimiz değerle ölçülür. Yani bu değer zeytinyağınızın yaşam kalitesini gösterir. Peroksit değeri ne kadar düşük ise zeytinyağınız o kadar uzun süre nefasetini koruyarak ve sağlığını koruyarak yaşamını sürdürür. Bizim HERMUS olarak tüm zeytinyağlarımızın peroksit oranları oldukça düşüktür.
Hasat, Taşıma, sıkım , depolama tüm süreçlerimiz, zeytinyağının en sağlıklı ve en uzun şekilde yaşamını sürdürebilmesi için titizlikle ve kusuruz bir şekilde yönetilir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.